Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fondant au chocolate (Horký čokoládový dortík)

26. 2. 2012

Tuto lahůdku připravuji hostům, když je chci opravdu rozmazlit. Poprvé jsem na ni narazila s manželem v restauraci, kde ji měli pod názvem suflé. Začala jsem po ní pátrat a zjistila, že suflé to není. Přesto se mi podařilo recept najít a připravit doma něco, do čeho jsme se opravdu zamilovali. Výborné je horký dortík polít teplou omáčkou z lesního ovoce, nebo malin. Budete se jen rozplývat.

Na 4-6 dortíků budete potřebovat: 

100 g hořké čokolády, 100 g másla, 100 g cukru krupice, 40 g hladké mouky, 2 vejce

Z trouby vyndáme rošt a předehřejeme ji na 200°C. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem. Odstavíme z ohně a vmícháme cukr, vejce a po částech prosejeme hladkou mouku. Promícháme a nalijeme do formiček na muffiny, které jsme si dopředu vymazali máslem, nebo do formy na francouzský dezert Canelle (nemáte-li ani jedno, postačí Vám obyčejné hrníčky na kávu). Formičky naplníme asi do 3/4. Formu položíme na rošt a vložíme do trouby. Pečeme 8-10 minut. Necháme trochu vychladnout a vyjmeme z formy.

265119_2236224387544_1306008026_32678593_5664420_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

rošt

Lex,5. 3. 2015 16:16

Můžu se zeptat, proč konkrétně vyndaváte ten rošt? děkuji, Lex.

Re: rošt

sonia,5. 3. 2015 16:32

v podstatě jen pro to abych potom napsala do horké trouby rukama. fondant se totíz ve formách peče přímo na roštu