Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chutná krkovička pro labužníky

19. 2. 2012

Krkovička je u nás doma nejoblíbenější maso. Příprava tohoto jídla je sice zdlouhavá, ale je moc dobrá

Na tento recept budete potřebovat: 

1 kg vepřové krkovičky
Marináda: 2 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce bílého vína, 3 lžíce hořčice, 1 lžíce medu, 2 lžíce oleje, 1 lžíčka soli
Náplň: 10 plátků eidamu, 10 plátku šunky

Krkovičku omyjeme a osušíme. Vložíme na alobal do pekáčku a povrch nařízneme příčně. Zářezy uděláme hluboko, abychom je mohli později naplnit. 

dsc09154.jpg

Ingredience na marinádu smícháme v misce a maso jí potřeme, i v zářezech. Zabalíme do alobalu a necháme 24 hodin odležet v lednici. Občas můžeme potírat. 
Druhý den maso vyjmeme z lednice a do zářezů vložíme vždy plátek sýru se šunkou. 

dsc09155.jpg

Znovu zabalíme do alobalu a pečeme v troubě předehřáté na 200°C přibližně 2 hodiny. Posledních 20 minut alobal otevřeme a dopékáme. Sýr se krásně zapeče. 
Při podávání krájíme vždy v zářezu. Podávat můžeme s jakoukoliv přílohou, nejlepší je ale vařený brambor nebo bramborová kaše. 

dsc09158.jpg

Přeji dobrou chuť! 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář