Jdi na obsah Jdi na menu
 


Italské těstoviny s pancettou

1. 9. 2012

Letos jsme měli velkou úrodu rajčat a tak jsem hledala všelijaké možné recepty jak je zúročit. Tento se opravdu vyplatil. 

Na tento recept budete potřebovat: 

250 g pancetty, 120 g parmazánu, 400 g těstovin, 2 špetky chilli, sůl, pepř, 2 kg rajčat

Rajčata v mixéru rozmixujeme a poté přes sítko protřeme do hrnce abychom odstranili zrníčka a slupky. V hrnci vaříme asi 30 minut, dokud se rajčatová šťáva nezredukuje na 2/3 svého objemu. Mezitím si v pánvi osmahneme na tenké nudličky nakrájenou pancettu. Jakmile je šťáva zredukována přidáme ji ke slanině, přidáme sůl, pepř a chilli. Necháme chvíli povařit.

dsc00692.jpg

Mezitím si uvaříme špagety al dente a necháme je okapat (neoplachujeme). Do povařených špaget přidáme 2/3 parmazánu nastrouhaného najemno. Jemně promícháme a omáčku smícháme s těstovinami. Podáváme posypané zbytkem parmazánu.

dsc00693.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář