Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí burger s avokádem a gorgonzolou

26. 2. 2012

Recept z jednoho plátku o jídle. Ingredience se doma naskytly, chuť na burger byla, tak proč toho nevyužít. Navíc si myslím, že byl lepší než ten od jistých fast foodových firem

Na 4 burgery budeme potřebovat: 

500 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 lžička Dijonské hořčice, 150 g zakysané smetany, 1 lžíce kečupu, šťáva z jednoho citronu, 1 červená cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 4 kulaté housky, 8 listů různých salátů, 1 avokádo, 80 g gorgonzoly, sůl a pepř dle chuti

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, cibuli na menší kousky a společně nasekáme v mixéru nahrubo. K masu přidáme hořčici, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíci kečupu a většinu citronové šťávy. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Navlhčíme si ruce a ze směsi vytvoříme čtyři burgry. Na hodinu je vložíme do lednice, aby ztuhly. Červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky a v misce zakápneme citronovou šťávou a odstavíme.
Pánev rozehřejeme a potřeme ji olejem. Burgry opečeme nejméně 5 minut po každé straně, aby na povrchu zezlátly a dobře se propekly i uvnitř.
Rozehřejeme gril v troubě na nejvyšší teplotu. Housku rozkrojíme, spodní část potřeme zbylou zakysanou smetanou, poklademe dobře omytými salátovými listy. Na ně položíme burgry, nakrájené plátky avokáda, cibuli a kousky gorgonzoly. Vše přesuneme na plech a vložíme na pár minut pod gril, až se sýr rozpustí. Podáváme přiklopené druhou částí housky.

261295_2169372716294_1306008026_32630732_553941_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář