Jdi na obsah Jdi na menu
 


Quiche lorraine podle Mirky Slavíkové

1. 3. 2012

Rozhodně mňam. Tento recept jsem zkusila ze zajímavosti a protože kuchařku Mirky Slavíkové jsem ten den dostala. ale musím říct, že od té doby jej peču často a pokaždé si moc pochutnáme. A navíc, dají se dělat na jakýkoliv způsob. Já osobně mám nejraději tento.

Na 4 malé, nebo 1 velký koláč budete potřebovat:

Těsto: 90 g hladké mouky, 90 g celozrné mouky, 90g másla, špetka soli, voda dle potřeby, Náplň: 100 g anglické slaniny, 1 menší červená cibule, 100 g ementalu, 300-400 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, sůl a pepř dle potřeby, špetka muškátového oříšku

Ingredience na těsto, kromě vody, smícháme v míse a pořádně rukama propracujeme. Přilijeme trošinku vody, aby těsto bylo krásně hladké. Vodu přidáváme jen podle potřeby, aby se těsto nelepilo. 
Dáme do potravinové fólie a necháme v lednici asi 15 minut uležet. 
Mezitím si anglickou slaninu a červenou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na pánvi. Necháme mírně vychladnout a slijeme tuk. 
Těsto si vyndáme z lednice a rozválíme si jej na velký plát, kterým vyložíme koláčovou formu, kterou jsme si předtím vymazali.
Na těsto ve formě rozprostřeme anglickou slaninu s cibulí a posypeme nastrouhaným sýrem. 
V míse si rozšleháme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a smetanu. Touto směsí přelijeme koláč a dáme do trouby na 180°C péct asi na 30 minut.

295718_2574556965647_1306008026_33031536_793197235_n.jpg

Přeji dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář